Erfrecht en boedelverdeling

Inleiding

Het erfrecht neemt een bijzondere plaats in binnen de rechtsgebieden die bij Rensen Advocaten behandeld worden.

Het is in de eerste plaats een rechtsgebied waarbij veel emoties komen kijken; cliënten krijgen te maken met een verwacht of onverwacht overlijden van een dierbare, hetgeen een verdrietige periode betekent. De betrokken personen zijn vaak toe aan rust zodat zij de tijd hebben om te rouwen. Indien er dan echter geschillen of ruzies tussen de erfgenamen ontstaan, dan kan een cliënt de gevolgen vaak niet meer goed overzien.

In de tweede plaats is het erfrecht een ingewikkeld rechtsgebied met relatief nieuwe wetgeving (de wetgeving erfrecht dateert van 2003). Soms zijn testamenten verouderd omdat zij al ver vóór 2003 zijn opgesteld. Over sommige gewijzigde zaken is door een erflater niet of onvoldoende nagedacht. Ook is het mogelijk dat de tekst in een testament door gewijzigde regelgeving onduidelijk is. In dat geval moet de bedoeling van de erflater worden achterhaald. Het is in de meeste gevallen dan ook absoluut noodzakelijk een specialist in te schakelen.

Bij Rensen Advocaten werken advocaten die zowel oog hebben voor de emotionele kant van de zaak als over voldoende kennis en ervaring beschikken om u inhoudelijk op deskundige wijze bij te staan. Met vragen over uw juridische positie bij een erfeniskwestie bent u bij ons dan ook aan het juiste adres.

Gerelateerde rechtsgebieden